Om Fjelde Guesthouse


Livet var godt, og vi var nyforelskede, men vores eksistens i et forstadskvarter i Reykjavik var blevet for mageligt, så vi besluttede lidt spontant at pakke alle vores ting ned i en container og sende den til Danmark. Målet var dejlige Lolland, hvor vi havde købt en nedslidt og udtjent skolebygning, som vi havde besluttet os for at kalde vores hjem.

Vores faciliteter

Fjelde Guesthouse rummer 8 værelser, hvoraf 6 har eget badeværelse. Vores hjemmelavede og lækre morgenmad er altid inkluderet i prisen. I stueetagen finder du en hyggelig opholdsstue, hvor du kan læse, spille spil og slappe af. Ude er der en stor have, hvor børnene kan lege, mens de voksne nyder solen. Vi har også en lille butik, hvor vi sælger vores egne ting og udvalgt kunsthåndværk, fx fra vores hjemland, Island.

Fjelde Guesthouse er et stille og hyggeligt sted, som er omringet af store træer og beriget af et alsidigt fugle- og dyreliv. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke sker noget omkring os! Hvis du vil have et overblik over mulighederne, kan du læse mere om Lolland her.

“Fjeldet”

Efter at have levet omringet af de islandske fjelde det meste af vores liv, syntes vi at den fladeste del af Danmark måtte være det rigtige udgangspunkt for en ny begyndelse. I spøg flirtede vi med at kalde vores nye hus ”Fjeldet”, som en reference til vores oprindelse. Det var således i høj grad et udtryk for skæbnens underfundige ironi, da det gik op for os, at vores nye hus allerede hed ”Fjelde”. Og det betød naturligvis, at vi følte os endnu mere velkommen.

Vores hus blev bygget i 1906 og fungerede som Fjelde Skole frem til 1970, hvor det blev lavet om til et privat hjem. Da vi købte det i 2015, havde det set bedre dage. Vores mål var at forvandle det og finde tilbage til husets gamle charme.

Vi er stolte af at sige, at det er os selv, der har stået for hele renoveringen af Fjelde Guesthouse. Vores baggrund er, at Reynir er en erfaren snedker, og Ríkey er uddannet tekstildesigner og har tidligere drevet hotel i Seyðisfjörður i Øst-Island.